Serial: Savoarea margaretelor

Savoarea margaretelor sau A sabor das margaridas cum este titlul original este o mini serie Netflix de 6 episoade. Este o productie 2018 si este cotata de IMDb cu 7.2 din 10. Desi sunt doar 6, episoadele au in jur de 70 de minute fiecare ceea ce te tine suficient de mult in fata ecranului pentru vizionare.

Savoarea margaretelor – coruptie, prostitutie si trafic de persoane

Aceasta mini serie este o noua descoperire interesanta din categoria cinematografiei europene. Faptul ca este realizata de o televiziune independenta din regiunea spaniola Galicia ii confera o doza de originalitate sporita. In primul rand este dialectul spaniol diferit de spaniola clasica care pe multi dintre noi ne duce cu gandul la telenovelele cu care am copilarit.

Este povestea unei tinere politiste care vine in micul orasel galitian Murias pentru a investiga disparitia unei tinere. Marta Labrada, disparuta este o tanara fara familie pripasita in comunitatea locala de vreo 2 ani. Nu presinta interes pentru nimeni in micul orasel cu exceptia anchetatoarei Rosa Vargas.

Rosa Vargas este interpretata de actrita si prezentatoarea TV Maria Mera. Aceasta este o actrita de 34 de ani nascuta in A. Coruna, localitatea din care vine si personajul nostru Rosa Vargas. Nu este o necunoscuta in cinematografia spaniola cu atat mai mult cu cat este casatorita cu Ghaleb Jaber, directorul festivalului cinematografic euor-arab, Amal.

In micul orasel spaniol, anchetatoarea este ajutat de politistul local Mauro Seoane interpretat de actorul Toni Salgado. Actorul de 41 este de asemeni un premiat si recunoscut in cinematografia spaniola.

Murias pare un orasel mic si fara prea multa actiune. In schimb ascunde o multime de secrete si de afacer dubioase pe care o sa le descoperiti pe parcursul celor 6 episoade.

Un element care mi-a atras atentia este faptul ca prostituatele erau de importate din Romania. Tot mai multe filme si carti ne introduc tara in actiunea lor. Ar trebuie sa ne bucuram nu? In final si publicitatea negativa, tot publicitate e nu-i asa?

N-as putea spune ca povestea este neaparat originala pentru ca are destule elemente pe care le-am intalnit si in alte filme. Original este peisajul si prospetimea actorilor folositi. Sunt elemente la care te astepti si nu presupun neaparat un suspans ca la carte. Cam te prinzi cine-i infractorul din primele episoade. Asta nu inseamna ca nu merita urmarit. Din punctul meu de vedere are ceva aparte. Nu i-as da o nota mai mare decat IMDb-ul in schimb.

Ca poveste ma duce oarecum cu gandul la o mini serie franceza pe care v-am prezentat-o in cursul anului trecut si anume, Le chalet.

Finalul deschis al mini seriei, permite lejer o continuare. Depinde acum de popularitatea de care aceste prime episoade se vor bucura in randul publicului.

Pe de alta parte, si daca se vor hotara pentru sezonul 2, probabil vom avea ceva de asteptat dat fiind ca protagonista Maria Nera abia a devenit mama in februarie.

 

 

foto preluata Netflix

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.