Serial: The OA

The OA este un serial original Netflix lansat in 2016. Anul acesta, 2019 a fost lansat al doilea sezon al seriei. Primul sezon contine 8 episoade si cel de-al doilea are un numar identic de episoade. Serialul este cotat de IMDb cu 7.8 din 10.

Desi nu s-a vehiculat inca o data oficiala pentru cel de-a treilea sezon se pare ca serialul ar trebui sa contina 5 sezoane ceea ce da sperante fanilor ca se vor bucura de inca 3 sezoane din aceasta poveste.

Prairie Johnson este interpretata de actrita americana Brit Marling. Aceasta este si scenarista serialului. Actrita in varsta de 39 de ani are la activ o multitudine de filme in domenii diferite desi recunoaste ca preferatele ei sunt cele SF.

Omul pe care Prairie Johnson il iubeste si pentru care lupta sa traverseze linia dintre viata si moarte este Homer interpretat de actorul american de origine ruseasca, Emory Cohen.

Infamul Dr Hap este interpretat de bine cunoscutul actor britanic Jason Isaacs. Pe acesta l-ati mai vazut in filme de succes precum Harry Potter si Camera Secretelor, Patriotul, Peter Pan, etc.

The OA: Ce au in comun un psihopat, moartea clinica si alte dimensiuni?

Este povestea unei tinere care se intoarce dupa o disparitie de 7 ani de zile cu vederea restabilita in conditiile in care era oarba in momentul disparitiei. Pentru unii o minune, pentru altii o ciudatenie Prairie Johnson are o poveste de viata greu de imaginat. Alege sa isi imparta povestea de viata cu 5 persoane care nu au nimic in comun. O profesoara in suferinta dupa moartea fratelului pe care l-a indepartat, o tanara care isi doreste sa devina barbat, un elev eminent care lupta pentru a-si obtine o bursa la universitate, un tanar cu probleme de comportament si violenta si un tocilar. Nu au nimic in comun dar raspund chemarii lui Prairie de a-i afla povestea si de a o ajuta.

Prairie le povesteste celor cinci chinul vietii de mic copil de pe vremea cand era in Rusia si pana in momentul cand s-a intors dupa cei 7 ani de disparitie. Le vorbeste despre proiectul diabolic al lui Hap de a descoperi ce se intampla in viata de apoi prin intermediul persoanelor pe care le-a sechestrat si pe care le supune experimentelor. Si le cere ajutorul pentru a putea sa ii ajute si pe ceilalti prizonieri sa evadeze.

Sunt momente cand m-am dus cu gandul la serialul Frequency apoi au fost momente cand m-a dus cu gandul la serialul Stitchers si alte momente cand m-a dus cu gandul la Absenta. Pe de alta parte povestea este inedita si foarte diferita si curiozitatea te impinge sa urmaresti mereu urmatorul episod. Este un serial in mare parte psihologic care exploateaza natura psiholgica umana de la copil, la parinte, la profesor si pana la psihopat.

 

 

Trackback-uri și pingback-uri 2

  1. You, me, her - povestea unui menage a trois modern
  2. Biohackers - un serial despre depasirea limitelor legale in genetica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.