Regele Furtunii de Brendan Duffy

Nu am citit nimic pana acum scris de autorul american Brendan Duffy. Sa fiu sincera nici macar nu am auzit de el pana cand am descoperit romanul Regele Furtunii pe site-ul librariei online Libris.ro.

Cu atat mai mare a fost surpriza de a descoperi un autor cu care sa rezonez din plin si pe care sa imi doresc sa il mai citesc si cu alte ocazii. Despre Brendan Duffy pot sa va spun ca este un autor american foarte apreciat al ultimilor ani. Este stabilit in New York si se ocupa de asemeni si cu editarea de carti. Nu trebuie confundat cu fotograful irlandez cu acelasi nume, din Dublin.

Ca autor de romane, acesta s-a inspirat din activitatea literara a unor scriitori pe care ii admira precum Tana French, Stephen King si Frank Herbert.

In Romania, romanul a aparut la editura RAO in 2018. Pana in momentul de fata, este singurul roman al autorului disponibil pe piata literara din tara noastra.

Regele Furtunii – trecutul te pierde din urma

Personajul principal al romanului este Nate McHale. Astazi este un remarcabil chirurg in New York, un sot si un tata de invidiat. Insa viata nu a fost mereu darnica cu Nate McHale. Adolescenta lui a fost marcata de tragedie, fiind singurul supravietuitor din familie al unui teribil accident.

Descoperirea macabra a unui cadavru in padurea din localitatea copilariei lui, Greystone Lake il forteaza sa revina pe meleagurile natale dupa 14 ani.

Intors acasa, Nate se reintalneste cu rude, prieteni dar si cu dusmani. In plus are parte si de intalniri cu persoane necunoscute dar care par a sti mai multe despre el decat stie insasi Nate.

Trecutul si istoria din Greystone Lake par sa-l prinda din urma pe chirurgul nostru. Acesta se vede nevoit sa dezgroape amintirile legate de frumoasa Lucy Bennet, marea lui iubire din tinerete dar de care nu-l leaga doar sentimentele ci si trecutul dureros.

Toata aceasta poveste se impleteste cu furia naturii abatuta peste Greystone Lake sub forma unui uragan. Descrierile naturii furioase sunt atat de bine plasate peste trairile suflesti ale personajelor incat reusesc sa amplifice tensiunea transmisa cititorului.

Este din punctul meu de vedere un thriller remarcabil care imbina elemente de mister si crima. Imi plac foarte mult cartile care urmeaza doua fire temporale. Si aceasta carte se incadreaza in acest gen. Autorul ne poarta intre evenimentele din trecut si cele din prezent pe tot parcursul romanului.

Abia astept sa se publice la noi si House of Echoes scris de acelasi autor in 2015. Intre timp va las si pe pe voi sa descoperiti romanul Regele Furtunii disponibil in libraria online Libris.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.