Sa invatam rapid elementele de geometrie pentru clasele I-IV – Gheorghe Adalbert Schneider

Sa invatam rapid elementele de geometrie pentru clasele I-IV este o cartulie cu probleme de tip grila scrisa de Gheorghe Adalbert Schneider. Cartea a aparut la editura Hyperion Craiova in 2018. Contine 100 de pagini impartite in 4 capitole reprezentate de cele patru clase de scoala primara si un capitol cu probleme pentru concursuri.

Am copilarit cu problemele si culergerile de probleme de matematica scrise de Gheorghe Adalbert Schneider. Pe bune acum, cine nu a rezolvat probleme de Schneider in scoala. Parca si acum vad in fata ochilor culegerea din liceu cu albastru, verde si roz. Cred ca daca ma chinui putin sigur gasesc si culegerea pe undeva prin podul casei parintilor mei.

Pana cand ajung la liceu pustii mei insa, trebuia sa gasesc un ajutor pentru a le explica problemele de clasele 1-4. Si uite cum ajutorul vine tot de la Gheorghe Adalbert Schneider. Pentru ca am descoperit pe site-ul librariei online libris.ro aceasta cartulie care sa ma ajute sa rezolv problemele de geometrie. Aceasta carticica ma ajuta sa-i explic problemele de geometrie atat fiului meu de clasa 1 cat si fiicei mele de clasa a 3-a. Face parte din categoria culegeri auxiliare.

Notiunile sunt prezentate astfel incat sa fie atat pe intelesul copiilor cat si pe intelesul parintilor. Fiecare clasa contine aceleasi idei de notiuni geometrice doar ca potrivite nivelului de studiu.

La clasa intai aflam despre figurile geometrice plane. Cu precadere notiuni teoretice, despre trunghi, patrat, dreptunghi si cerc. Apoi autorul ne prezinta informatii despre fome spatiale sau corpuri. Si despre acestea ne prezinta notiuni teoretice. In principal despre cub, cuboid, sfera si cilindru. La finalul carora veti gasi si 3 teste de evaluare.

Un aspect amuzant despre cuboid pe care vreau sa vi-l povestesc este faptul ca tot incercam sa imi fac copilul sa inteleaga ca forma pe care acesta o desenase in caiet este un paralelipiped dreptunghic nu un cuboid. Pentru ca asa retineam din scoala. Ei bine realitatea este ca un cuboid este un paralelipiped dreptunghic si ca la scoala nimeni nu mai foloseste termenul pe care il foloseam noi pe vremuri. Motiv pentru care acest indrumar este binevenit pentru ca m-a ajutat sa fiu la curent cu ceea ce invata copiii mei la scoala astfel incat sa-i pot ajuta la teme.

La clasa a doua invatam in plus despre smicerc, axa si simetrie la formele plane si despre con la formele spatiale. La final avem 4 teste de evaluare.

Trecem apoi la clasa a treia unde invatam despre punct, linie dreapta, semidreapta, segment, linie franta, linie curba si unghi, poligoane si perimtre de poligoane la formele plane. La formele spatiale aprofundam notiunile din clasa a doua. Avem si de aceasta data 3 teste de evaluare.

La clasa a patra invatam despre drepte perpendiculare, drepte paralele, perimetrul triunghiului, patratului, rombului, dreptunghiului, paralelogramului si a unui patrulater oarecare. La formele spatiale ajungem la piramida. Avem si de aceasta data 3 teste de evaluare urmate de un set de probleme pentru concursuri. La finalul cartii avem raspunsuri la problemele din carte.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Tehnici de artimetica pentru copii din clasele 1-4 dar si pentru parinti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.