Mini serie: De necrezut (Unbelievable)

De necrezut este o mini serie politista productie 2019. Este o serie originala Netflix cotata de IMDb cu 8.5 din 10. Seria contine 8 episoade de aproximativ 58 de minute fiecare. Fiind o serie limitata, povestea in sine nu va avea o continuare. Ceea ce producatorii nu exclud insa este posibilitatea transformarii acesteia intr-o antologie care sa trateze in mini serii povesti diferite.

De necrezut – poveste

Aceasta mini serie a fost realizata dupa un fapt real. Si anume, povestea unui viol despre care nimeni, familie sau autoritati nu cred ca s-a intamplat in realitate. Este povestea de viata a unei tinere americance din Lynwood, Washington, cunoscuta sub numele de Marie pe care politia nu a crezut-o cand a raportat violul. In plus, aceasta este acuzata ulterior de marturie mincinoasa si obligata sa plateasca amenda.

Povestea se petrece intre anii 2008 si 2012. Undeva prin 2011, politia ancheteaza in Colorado o serie de violuri in urma careia si aresteaza ceea ce pare a fi un violator in serie. Pe calculatorul acestuia sunt descoperite si poze care confirma violul victimei din Linwood, Washington pe care nimeni nu a crezut-o.

Initial povestea aceasta a fost dezbatuta intr-un articol de ziar in 2015. Ulterior a fost transformata intr-un scenariu de film si se pare ca va aparea si o carte pornind de la aceasta poveste trista dar adevarata.

De necrezut – personaje si distributie

Rolul Mariei este interpretat de actrita americana Kaitlyn Dever. Este considerata una dintre cele mai promitatoare tinere actrite de la Hollywood la cei doar 23 de ani pe care ii are. A jucat in filme regizate de nume mari din breasla precum Clint Eastwood, James Ponsoldt, etc. Un film in care s-a remarcat este drama pentru adolescenti, Short Term 12 din 2013.

Detectiva Grace Rasmussen este interpretata de actrita australiana, Toni Collette. Aceasta are in palmares o nominalizare la Oscar si una pentru premiul Tony. Este cunoscuta pentru productia Al 6-lea simt din 1999 in care a jucat alaturi de Bruce Willis dar si pentru comedia Little Miss Sunshine din 2006 unde a jucat alaturi de comediantul Steve Carell. Pentru cei care cred ca nu-l stiu pe Steva Carell, va spun doar atat: Virgin la 40 de ani.

Actrita s-a remarcat si in muzica. Canta alaturi de sotul ei , actorul Dave Galaffasi in trupa The Finish. Cei doi soti au jucat impreuna in filmul Lucky Them din 2013. Din pacate acest film nu atinge mai mult de 6.1 pe IMDb.

Rolul detectivei Karen Duvall i-a fost atribuit actritei americane Merritt Wever. A castigat un premiu Emmy pentru interpretarea din serialul Sora Jackie. Acest serial de comedie este disponibil pe Hbo Go. A mai castigat inca un premiu Emmy in 2017 pentru rolul din drama western Godless cotata de IMDB cu 8.3.

Imi plac filmele inspirate din fapte adevarate. Si acest serial este unul foarte bine realizat. Actrita care joaca rolul lui Marie este foarte autentica. Vi-l recomand si astept impresiile voastre.

Poate te intereseaza si urmatorul articol:

Manhunt: Unabomber

 

poza preluata The Express Tribune Blog

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.