Pactul Conjugal de Michelle Richmond

Pactul conjugal este un roman scris de autoarea americana Michelle Richmond. Cartea am descoperit-o la sfarsitul anului trecut pe site-ul librariei online libris.ro.

Despre autoarea Michelle Richmond pot sa va spun ca are o cariera de succes in literatura cu 7 carti scrise pana in prezent. De asemeni, este o scriitoare intens premiata pentru activitatea sa.

Romanul Pactul conjugal pe care vreau sa vi-l prezint in acest articol a aparut in tara noastra in 2017 la editura Trei, in acelasi an ca si in America. Este aparuta in colectia Fiction Connection fiind un thriller. Momentan aceasta este singura carte scrisa de autoare, tradusa in tara noastra.

Pactul conjugal – „pana cand moartea ne va desparti”

Povestea ne prezinta doi tineri casatoriti Jack si Alice care primesc in dar la nunta un cadou misterios. Acest cadou este calitatea de membru intr-un club care le promite ca va avea grija de casnicia lor si nu vor ajunge niciodata in pragul divortului.

Intr-o lume in care rata divorturilor este alarmanta te-ar tenta apartenenta la un asfel de club? Ca orice club si aceasta vine cu reguli. Si multe dintre ele de bun simt. Sa raspunzi la telefon atunci cand te suna sotul/sotia. Sa va oferiti cadouri unul altuia lunar. Sa plecati  in excursii periodic. Suna chiar romantic…Si sa nu spuneti nimanui nimic despre acest club.

La inceput de casatorie, promisiunile acestui club par a fi inceputul perfect pentru aceasta. Ma rog, cel putin pana cand unul dintre ei incalca regulile…

Abia atunci, Alice si Jack realizeaza ca apartenenta la acest club este „pana cand moartea ne va desparti” la fel ca in casnicie. Ti-am trezit curiozitatea? Ce se va intampla cu Jack si Alice dar si cu acest club va las pe voi sa aflati citind cartea.

Pactul conjugal – impresii personale

Trebuie in primul rand sa va spun ca la aceasta carte m-a atras foarte mult titlul. Are o anume rezonanta pe care cuplurile o inteleg intr-un mod aparte. Incadrarea la categoria thriller si editura Trei au completat decizia de a decide s-o citesc.

Pentru cele 576 de pagini pe care le contine trebuie sa va spun ca este o carte care se citeste foarte usor, intr-un mod alert. Efectiv nu poti s-o lasi din mana pana cand nu o termini. Si nu de frica vreunui pact de genul celui in care s-au implicat Alice si Jack.

Alice este o avocata cu reminescente de cantareata rock si Jack este un psiholog specializat in terapia de cuplu. Sunt un cuplu de succes. Traiesc intr-un oras de minunat. San Francisco este orasul pe care mi-am propus sa-l vizitez si eu macar o data in viata. Este orasul meu de vis. Si este si pentru Jack si Alice orasul de vis. Cu accente hippy, cu magnificul pod Golden Gate si cu tramvaiul care coboara panta in fiecare film american.

Sunt un cuplu care se teme ca mariajul ar putea sa devina plictisitor. Asa ca, atunci cand primesc misteriosul cadou nici prin cap nu le trece ca vor deschide Cutia Pandorei. Si ca intr-adevar casnicia lor nu va deveni plictisitoare, dar nici in siguranta nu vor mai fi.

Este o carte pe care v-o recomand atat pentru faptul ca este un thriller alert dar si pentru substraturile relatiei de cuplu pe care nu ai cum sa nu le savurezi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.