Recenzie: Dosarul Popcorn – Ana Rotea ( Vol. 1 Detectivii Aerieni)

Dosarul Popcorn este scris de Ana Rotea.  Initial a fost publicata in 2016. Ea este o scriitoare la inceput de drum din tara noastra. Seria Detectivii Aerieni din care face parte Dosarul Popcorn este seria de debut a autoarei. In serie mai sunt cuprinse 4 volume. Acestea sunt: Dosarul clopoteilor de Craciun, Dosarul unei vacante de groaza, Dosarul Graffiti si Dosarul mascotelor Patata. Acest volum a aparut la editura Arthur, ma refer la editia publicata in 2020. Cartea este recomandata copiilor si adolescentilor cu varstele cuprinse intre 8-14 ani.

Dosarul Popcorn – Despre ce-i vorba

Personajele acestei cartii sunt: Teo, Ada, Serloc, Bobo, Bibi, Popcorn, tanti Geta si echipa Fafeflafi. Teo, Ada, Bobo,Bibi si cainele lor Serloc sunt o echipa de copii cu vârste între 4 și 11 ani. Ei au parte de un caz pe care il numesc Dosarul Popcorn. Primul lor caz ii aduce in fata solutionarii disparitiei porcusorului de guineea pe nume Popcorn al vecinei, Tanti Geta. Pentru ca fiecare detectiv recunoscut are si un nume, ei isi numesc echipa ” Detectivii Aerieni”.

Si ce-ar fi investigatia fara putina competitie? Copiii din echipa Detectivilor Aerieni sunt pentru inceput intr-un soi de rivalitate cu copiii veniti in vacanta de vara la rude si care fac parte din echipa Fafeflafi. Curand insa își unesc forțele pentru ca altfel nu reușesc să solutioneze misterul. Fiecare echipa are si cate un patruped in dotare. Prima echipa are un caine pe nume Serloc. A doua echipa are o pisica pe nume Fifi. Cele două echipe se comporta ca detectivii adevarati chiar daca in realitate sunt formate doar din copii. Planifică fiecare detaliu, merg în recunoaștere, strâng probe, iau interviuri, compară diverse piste si toate acestea cu scopul de a-i aduce linistea vecinei si a-i gasi porcusorul de guineea.

Dosarul Popcorn – impresii personale

Mi-a placut spiritul de echipa dintre personaje, misterul disparitiei porcusorului de guineea si prietenia lor. Aceasta este prima carte care ma facut sa o citesc cap coada. Mi s-a parut o carte  foarte reusita din punctul meu de vedere si ii dau 10/10. I-am dat acest scor pentru ca este o carte care te farmeca si te face sa o citesti si a doua oara. Abia astept sa citesc si restul cartilor din aceasta serie. Sper sa mai faca si alte carti de genul acesta. Nu mi-a placut faptul ca Marlau era ingamfat, se purta prea ca un sef si ca nu l-a lasat pe Bibi sa fie parte din echipa la inceput. Am fost surprinsa sa aflu cine este faptasul dar va las pe voi sa descoperiti cine este. Nu mi-a placut ca Gina a fost rautacioasa cu mici Detectivii Aerieni. Sper ca va va place cartea la fel de mult pe cat mi-a placut mie. Voi ce nota ii dati cartii?

Va recomand cu mare drag sa o cititi si va astept cu impresii in comentarii.

#RecomandaMara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.