Film: Iluzii mortale

Iluzii mortale sau Deadley Illusions în titlu original este cea mai noua lansare Neflix pe 2021. Filmul s-a lansat astăzi, 18 martie motiv pentru care nu beneficiază încă nici măcar de o cotație IMDb. Este o producție americana cu o durata de aproximativ 2 ore.

Filmul aduce în prim plan povestea unei scriitoare prinsa intre un blocaj literar și cea mai noua carte pe care trebuie sa o finalizeze. Aceasta apelează la o bona care sa se ocupe de copiii sai pentru a se putea ocupa de realizarea noului roman. Problemele apar însă, când scriitoarea este atât de captivata de activitatea sa literara încât nu mai reușește sa distingă intre ficțiune și realitate. Suna interesant pana aici?

Iluzii mortale – distribuție

Rolul principal, cel al scriitoarei Mary Morrison i-a fost atribuit lui Kristin Davis. Aceasta este o actrița cu un bogat palmares actoricesc în spate. Și-a început cariera cu rolul din drama romantica Merlose Place, un serial celebru serial al anilor ’90 care s-a bucurat de 7 sezoane și a rulat intre 1992 și 1999. Kristin Davis însă a jucat în acest serial intre 1995 și 1996.

Ulterior a fost distribuita în rolul ingenuei din Sex and the City, rol care i-a adus notorietatea cinematografica. Acest serial s-a bucurat de 6 sezoane intre 1998 și 2004, fiind unul dintre cele mai de succes seriale HBO. Dupa acest serial s-au realizat și doua filme artistice, care nu s-au bucurat însă de același succes ca serialul în 2008 și 2010, motiv pentru care s-a renunțat la realizarea celui de-al treilea film. Pentru rolul Charlotte York din acest serial a fost nominalizata la premiile Emmy dar și la Globul de Aur.

De-a lungul carierei a cochetat episodic cu o mulțime de seriale de succes cum ar fi: General Hospital, Dr Quinn, ER, Seinfeld.  In ultimii ani, aceasta s-a orientat mai mult spre comedii și filme romantice, multe dintre acestea cu specific de Crăciun în care joaca fiind disponibile pe Hallmark. Revenind la filmul nostru, trebuie sa va spun faptul ca aceasta este și producătoarea filmului.

Șotul scriitoarei, Tom Morrison este interpretat de actorul american Dermot Mulroney. Acesta este cunoscut în general pentru comediile romantice în care a jucat de-a lungul timpului. Mai exact pentru rolul din filmul My best friend’s weeding, o superba comedie romantica a anilor ’90 în care a jucat alături de Julia Roberts.

Bona, Grace este interpretata de actrița americana Greer Grammer. Cu o vechime de 11 ani în breasla, este o actriță cu potențial. Cel mai mare succes al sau pana în prezent este serialul pentru adolescenți Awkward care s-a bucurat de 5 sezoane intre 2011 și 2016.

Impresii personale

Sincer încă încerc sa-mi dau seama de unde sa încep aceasta prezentare. Si nu cred ca pot sa încep cu altceva decât cu faptul ca este foarte slab. Sunt foarte curioasa ce nota ii va acorda IMDb pe viitor însă pentru mine este un film care nu se ridica nici măcar la 4. Nu știu daca ma credeți, dar rar mi se întâmplă sa fac astfel de afirmații despre un film. Este cred a doua recenzie negativa pe care o realizez unui film pe blogul meu. Asta ca sa va faceti o idee, cat de mult mi-a displăcut.

Are as spune câteva idei interesante cu care s-ar fi putut realiza ceva consistent, din păcate însă scenariul lasă de dorit. Atât de slab este încât încep sa ma întreb daca blocajul literar îl are în film personajul sau scenaristul? Este plin de clișee și jocul actoricesc din păcate nu ajuta defel.

Cum va spuneam ar fi ceva idei la începutul filmului care orientate altfel poate ar fi ridicat puțin filmul. Ca de exemplul faptul ca nu doar bărbații au fantezii cu școlărițe. Filmul se vrea erotic, dar nici măcar asta nu-i iese. Scenele sunt fade și insipide. Pe bune, ce nevasta se duce sa-i cumpere bonei sexy sutiene și mai sexy de cum s-a angajat?

Filmul se vrea oarecum psihologic. Adica vrea sa ne expună frustrările soției care se dedica familiei și copiilor în detrimentul carierei sale și brusc este cuprinsa de fantezii cu bona sexy și blonda. Asta deși are un soț wow acasă care o baga în „ședință” în debara cat bona sexy se ocupa de copii prin casa. Ba ii mai și perie orgoliul dupa un french de la brâu în jos, spunându-i ca este îndrăgostit iremediabil de intelectul ei. Si pentru o tipa de aproape 60 de ani, trebuie sa recunoaștem, Kristin Davis este inca o femeie extraordinar de frumoasa. Desi mai mult de un picior ceva și o curba de sân, nu etalează nimic. Totul este mai mult intuitiv în acest film în ceea ce privește erotismul. Sa zicem ca ne putem clăti ochii cu fundul lui Mulroney măcar. Inca unul care arata incredibil la cei aproximativ 60 de ani ai sai.

Probabil singurul amănunt care mi-a plăcut în acest film este ironia fina din scena în care soțul invita bona la restaurant și aceasta își comanda un Bloody Mary, un cocktail a carui traducere este Mary cea sângeroasă în condițiile în care pe nevasta o cheamă Mary.

Bona mi se pare cea mai ok, cea mai mare parte din timp chiar își joaca bine rolul acela de copil inocent, sexy si blond, cu ochi albastri mari în care te pierzi. Asta pana spre final când zici ca-i posedata de Poltergeist.

Personal mi se pare ca au încercat sa retrăiască ceva din succesul generat de serialul Sex and the City combinat cu ceva dubiosenii, dar au eșuat lamentabil.

Nici finalul care se vrea deschis și misterios nu mi se pare unul potrivit, ba as spune ca e chiar deplasat. Bona ucigașă iți măcelărește apropiații și tu te duci sa-i duci câteva cărțulii la sanatoriu și o mai și îmbrățișezi, pe bune? Ba te mai duci și la mormânt zâmbind și lași cartea cu dedicație în semn de mulțumire ca respectivul a murit pentru inspirația ta literara.

O poveste similara dar mult mai bine prezentata este serialul de comedie romantica You, me, her. Un serial care își merita cotația IMDb de peste 7 și pe care vi-l recomand măcar pentru o comparație.

As fi tentata sa spun ca mai prost de atât nu se poate, dar cum sunt sigura ca se poate momentan nu va urez vizionare plăcută ci doar aștept impresiile voastre.

 

3 comentarii publicate

  1. De fapt, pe Elaine a macalarit-o scriitoarea. Cand merge sa o viziteze la spital, are eșarfa la gat, iar când pleacă o face „basma”, fix ca-n filmarea nopții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.