De ce jucăriile LEGO nu se demodează?

Seturile LEGO fac parte din copilăria micuților mei de multi ani. Sunt genul de jucării care merita din plin investiția atât pentru dezvoltarea care se observa în atitudinea copilului în urma jocului cu ele cat și datorita faptului ca sunt jucării care nu se demodează și pot fi predate mai apoi unei noi generații. Asa cum se întâmplă și în cazul nostru.

O parte din jocuri le-am achiziționat noi. Doar cine nu are copii nu știe cata bucurie înseamnă pentru aceștia posibilitatea de a descoperi lumea LEGO. Bucurie care evident pentru părinti se traduce în multitudinea de piese mici și foarte mici împrăștiate prin toată casa. Piese în care cu siguranță fiecare dintre noi s-a înțepat măcar o data în toiul nopții în drum spre baie. Moment în care a promis ca nu va mai achiziționa alte seturi. Promisiune de care evident, nimeni nu se poate tine. Pur și simplu n-ai cum când vezi concentrarea, dăruirea și munca pe care micuții o depun pentru realizarea fiecărei construcții LEGO.

Va spuneam ca am achiziționat multe seturi cu aceste jucării de-a lungul timpului. Însa am și primit la fel de multe. Asta pentru ca micuții mei au venit dupa multi alți copii din familie și au beneficiat de o mulțime de lucruri și jucării de-a lungul timpului. Avantajul cu seturile LEGO este faptul ca daca nu se pierd piese, acestea pot fi predate cu ușurință unei noi generații. Asta pentru ca sunt printre puținele jucării din lume care nu se demodează. In plus sunt și foarte rezistente. Ba mai mult, cercetătorii confirma faptul ca acest tip de jucării are o durabilitate în timp cuprinsa intre 100 și 1300 de ani asta bine înțeles în funcție de mediul în care sunt depozitare. Va dați seama cate generații de copii dintr-o familie se pot bucura de-a lungul timpului de aceste minunate jucării educative?

Mereu va fi cerere de jucării educative

Jocul este modalitatea prin care copilul se dezvolta armonios. Este important deci ca jucăriile pe care le punem la dispoziția copilului sa fie educative și sa-i permită acestuia sa deprindă o mulțime de abilități practice. Sunt jucării cu un grad foarte mare de varietate și care dezvolta mult creativitatea copiilor. Sunt distractive, sunt antrenante și practic nu au limita de vârstă. Sunt acel gen de jucării cu care te poți juca fie ca copil, fie ca părinte și bunic alături de copiii tai. In plus sunt jucării pentru orice budget, de la foarte ieftine la foarte scumpe în funcție de numărul de piese pe care îl conține și de complexitatea creației finale.

Luna aceasta am avut ocazia sa testez alături de Mara&Andrei doua noi seturi de lego prin intermediul unui #proiecttnrd. Am primit spre testare un set #legofriends Olivia și mașina electrica și un set #legodots cutiuța secreta. Seturi pe care vreau sa vi le prezint și vouă în acest articol.

LEGO Friends – Olivia și mașina electrica

Acest set de jucarii LEGO este recomandat copiilor cu varste +6 ani, asta pentru ca este format dintr-o multitudine de piese mici care nu ar fi adecvate copiilor mai mici.

De la 6 ani în sus însă nu ai limita de vârstă. La noi în casa de acest set ne-am bucurat deopotriva un pici de 9 ani, domnișorică noastră de 11 ani și noi la +35 ani. Am asa o vaga impresii ca daca se nimereau și bunicii în vizita și ei s-ar fi apucat de construit.

Pur și simplu, creează dependenta și nu te lași pana nu-l termini. Imi place faptul ca implementează copiilor ideea de protecție a resurselor și a naturii educându-i spre a folosi pe viitor mașini electrice.

Desi pare o jucărie de fetite, se bucura de succes la ambii mei pitici. Daca băiatul apreciază partea tehnica și anume faptul ca mașina este funcționala la final și se deplasează pe podea, fetita apreciază designul, culoarea roz și inimioarele de pe roti.

Amândoi sunt de părere ca este un set care se asamblează ușor, dar care presupune atenție datorita faptului ca piesa finala este formata din mai multe bucăți: mașina, instalație de încărcare electrica, Olivia și prietena ei, etc.

LEGO Dots – Suport Secret

Ca și setul pe care vi l-am prezentat mai sus și acesta se adresează copiilor +6 ani, tot datorita conținutului de piese mici, nerecomandat copiilor mici.

Ai mei pitici spun ca este mai puțin complex decât setul cu mașinuța dar ca este în același timp mai migălos. Asta datorita numărului mare de piese de aceeași culoare. La fel ca și în cazul mașinuței, suportul pisicuță a fost realizat prin munca de echipa.

Partea interesanta este ca poate fi personalizata dupa bunul plac. Asa ca în fiecare zi suportul nostru își schimba aspectul dupa cum doresc picii. Mara s-a decis deja ca își va depozita bijuteriile și moațele de par în compartimentele secrete ale pisicuței. Parca și Andrei ar vrea să-și depoziteze cate ceva prin ele. Asa ca în mod sigur pisicuță aceasta va avea o relație de durata cu micii ei proprietari.

Voi ce tipuri de LEGO preferați?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.