Candidatul Kremlinului de Jason Matthews (Vrabia rosie 3)

Vrabia roșie este o trilogie care mie personal mi-a plăcut foarte mult. Si, ca fiecare trilogie care se respecta a ajuns la final cu al treilea volum, Candidatul Kremlinului. Aceasta serie de cărți a debutat cu primul volum, Vrabia Roșie în 2014.

La noi în tara, cărțile din serie au ajuns cu putina întârziere. Primul volum, a fost publicat în 2018 la editura Meteor Press. Si volumele ulterioare au fost publicate la aceeași editura, ambele în 2020. Al doilea volum se numește Palatul Trădărilor și v-am vorbit despre el în articolul dedicat.

Ultimul volum al seriei este cel despre care vreau sa va vorbesc în acest articol și se numește Candidatul Kremlinului. Cartea conține 560 de pagini și este momentan la reducere pe site-ul editurii.

Prima carte din serie a fost ecranizata iar filmul este disponibil pe platforma HBO. Este posibil ca anul viitor sa apară ecranizarea celui de-al doilea volum și abia în 2023 sa ne bucuram de ecranizarea la volumul care încheie trilogia.

Candidatul Kremlinului – impresii personale

Ca si volumele anterioare și acesta are un ritm alert purtându-te prin lumea spionajului alături de Dominika și Nate printr-o multitudine de locații din Turcia, Austria, China și Sudan.

Cartea de fata ne pune pe urmele unei cârtițe infiltrate în CIA, care ar putea pune în pericol statul Dominikai dezvăluind rușilor faptul ca unul dintre cei mai importanți și respectați colonei din contrainformațiile rusești ar lucra de fapt pentru americani.

La fel ca în volumele anterioare, ne este prezentat rolul și modul cum vrăbiile acționează în spionaj. Ce sunt „vrăbiile” ați aflat daca ați citit primele volume ale serie. Daca nu le-ati citit chiar vi le recomand. Desi romanele pot fi citite și separat din punct de vedere al acțiunii de spionaj, pentru a înțelege personajele principale și relația care se leagă intre ele, e nevoie de toate informațiile pe care autorul ni le pune la dispoziție.

Romanul este provocator și foarte îndrăzneț reușind sa aducă în prim plan o zona a spionajului puțin exploatata de literatura și cinematografie de-a lungul timpului și anume spionajul de natura sexuala. Felul cum femeile sunt puse sa se prostitueze în numele datoriei și al tarii pentru a descoperi secretele altor națiuni.

Ca orice roman care se respecta, ar fi imposibil sa nu avem și puțin romantism. Asa ca daca vreți sa aflați ce se întâmplă cu sentimentele dintre Dominika și Nate care s-au tot tatonat de-a lungul volumelor anterioare va las pe voi sa descoperiți în acest roman.

Faptul ca autorul este în sine un fost spion aduce un plus de autenticitate romanului și felului cum acesta prezintă activitatea de spionaj. Cu siguranță, cărțile scrise de Jason Matthews au ridicat ștacheta în materie de cărți despre spionaj și va fi destul de greu de depășit pe viitor din punctul meu de vedere.

Nici în acest volum, autorul nu renunță la semnătura lui constând în rețetele culinare propuse la fiecare sfârșit de capitol. Sunt rețete simple care trezesc interesul cititorului de a le încerca, rețete din bucătăria internațională. Rețete pe care le leagă fie de anumite personaje, fie de anumite zone de interes în care se desfășoară acțiunea din capitolul respectiv. Rețete simple pe care le puteți experimenta și voi în bucătăria voastră, eu chiar am încercat vreo doua și nu am rămas dezamăgită.

Va urez lectura plăcută și va aștept cu informații în comentarii.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Palatul Trădărilor - continuarea unei povesti cu spioni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.